Blog - Jalan-jalan

Share

Semalam cuaca cerah,  lebih kurang pukul 2 petang ros bawak anak-anak pegi Tenpozan Kouen ( taman) dekat ngan rumah ni, taman ni adalah taman kedua yang berdekatan, kiranya taman ni besar sikitlah dari taman tepi rumah tu, jalan kaki jauh sikit dalam 10 minitlah, nasib baik Kakak Damia tak bising kata penat. : )

Ni kali kedua ros pegi, pertama hari sabtu lepas, suke pegi sini sebab tamanya tepi laut dan tempat permainan budak-budak pun luas, ramai je kanak-kanak jepun baya damia dan anas main, boleh lah ummi cari kawan, hihi, sampai-sampai je Kakak Damia terus main pasir, main mak-mak, siap dah bawa peralantan dari rumah, seronok je tengok dia main.

Anas pulak ros bawak naik buaian, nampak excited je anas bila ummi buai, puas main buai, join kakak pula main pasir, nak dua jam juga la budak2 tu main, lepas tu ajak balik, sebelum balik ummi sempat juga lah menembak bunga-bunga yang ade kat taman ni, musim bunga dah tiba, pokok sakura pun ade yang dah berbunga, ume dah mankai   ( mekar) begitu juga bunga-bunga kecil yang lain, Ros memang sukelah kalau musim bunga, sebab di mana-mana je nampak bunga, tepi ja lan, tepi taman tepi rumah semua pokok berbunga. Hati pun berbunnga-bunga.

Oklah ni ade sedikit gambar yang nak ros kongsikan bersama, gambar anak-anak dan bunga jelah ye, gambar ummi dia takde, sebab takde sape nak amikkan : )

Gambar yang lain ade kt SINI ,semalam ros guna Olympus E-520 lens macro zuiko digital 35mm 1:3.5,ISO 200.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nota: Nak lihat gambar yang lain ade kt ruang gallery Olympus ku ye.., kat situ ade pelbagai lagi bunga yang ros snap semalam, jom cuci mata dengan gambar bunga pulak, asyik makanan je kan hihihi.

Share

 

Comments  

 
0 #12 2010-03-19 12:40
Quoting hajar:
hihi..hati berbunga2..cam mule2 kapel dulu..hihih..
mm cantik kan..tp byk2 bunga aku suke bunge tulips la ros..hehe
sakura tuh cam sakura plastik kat umah mak aku yg zahim beli dulu ms baru balik dr jepun hihih..cantik2..

oo ade gak zahim bwk sakura ye, heheehe, aa lebih kuranglah tu hajar, tulips aku tak nampak lagi ni, kena gi taman beso sikit kot heheeh, tp bunga lain mmg dah byk dah..klu ade bunga tulips nnt aku ambikkan gambar khas buat ko ye hajar he heeee
Quote
 
 
0 #11 2010-03-19 12:39
Quoting JC:
Salam Ros...cantik2nya pics bunga2 tu...bestkan cuaca dah warmed..bole pi park..kt tempat akak masih sejuk & berangin..biasanya bulan2 mcm ni dah panas..3 hari lg masuk le spring season..take care dear

oo sane sejuk lagi ya kak JC, sini dah warm sikit dah, tu yang rajin je bwk anak2 gi taman tu, ros mmg suke ambil gambar bunga, buat kenang kenanga, thanks ya kak sudi letak link ros kt blog akak, suke suke...teringat lagi meriah nye kita di forumdiana dulu kan
Quote
 
 
0 #10 2010-03-19 12:38
Quoting ira:
:-) cantiknya...rasa yg tenang sgt bila tgk keindahan ni

tulah Ira, kakros tgk pun seronok je, bunga-bunga ni di mana2 ade, musim bunga dah tiba kt jepun yeayyy
Quote
 
 
0 #9 2010-03-19 12:13
hihi..hati berbunga2..cam mule2 kapel dulu..hihih..
mm cantik kan..tp byk2 bunga aku suke bunge tulips la ros..hehe
sakura tuh cam sakura plastik kat umah mak aku yg zahim beli dulu ms baru balik dr jepun hihih..cantik2..
Quote
 
 
0 #8 2010-03-19 07:24
Salam Ros...cantik2nya pics bunga2 tu...bestkan cuaca dah warmed..bole pi park..kt tempat akak masih sejuk & berangin..biasanya bulan2 mcm ni dah panas..3 hari lg masuk le spring season..take care dear
Quote
 
 
0 #7 2010-03-18 23:37
cantiknya...rasa yg tenang sgt bila tgk keindahan ni
Quote
 
 
0 #6 2010-03-18 21:41
Quoting Yat Maria:
Ros..

beautiful pics...i love this kind of tempat, natural ambience, seronok..best tmt bermusim ni eh ;)

yat

time musim bunga je kak yatt yang best, spring lah ros paling suke, plg tak suke winter, sejuk berbenar..ni nak kongsi ngan kwn2 lain lah ni...bunga semua suke bunga kann
Quote
 
 
0 #5 2010-03-18 21:40
Quoting love2cook:
Wow, cantiknya those flowers Ros! U've got really good pics there! ;)

Wow, Anas dah besar erk! good good..:D

pssst, nanti dah buat cekodok tuh, don't forget love tau! hahaha!

nnt ros dah try your banana ball recipies ros bagitau ya, nak hantar sikit kasi love rasa, ros mmg suke tgk bunga, tu yang tak lepas peluang snap tu, nak berkongsi dgn kwn2 lain juga.
Quote
 
 
0 #4 2010-03-18 21:39
Quoting FiDa@aMiDa:
salam ros

dah lama akak tak singgah rumah ros..baru akak perasan akak tak tukar2 blog list rumah baru ros tu hehehe...patutlah x da update pindah rumah baru :)

hihi, ok kak lepas ni leh jengah selalu rumah baru ros ni ye kak, ros dah letak link akak kt jmc, harap sudilah jadi jiran sebelah umah ros ye kak
Quote
 
 
0 #3 2010-03-18 20:58
Ros..

beautiful pics...i love this kind of tempat, natural ambience, seronok..best tmt bermusim ni eh ;)

yat
Quote
 
 
0 #2 2010-03-18 19:15
Wow, cantiknya those flowers Ros! U've got really good pics there! ;)

Wow, Anas dah besar erk! good good..:D

pssst, nanti dah buat cekodok tuh, don't forget love tau! hahaha!
Quote
 
 
0 #1 2010-03-18 19:10
salam ros

dah lama akak tak singgah rumah ros..baru akak perasan akak tak tukar2 blog list rumah baru ros tu hehehe...patutlah x da update pindah rumah baru :)
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh