Blog - Jalan-jalan

Share

Sabtu lepas kami jalan-jalan di kawasan Nanba, kat sini macam-macam ade, ala ala Osu kanon di Nagoya dan pasar peralatan dapurnye pula seperti kappa bashi di Tokyo. Abang memang sengaja bawa Ros kat sini sebab ade satu kawasan tu penuh dengan barang pinggan mangkuk jepun dan peralatan dapur yang jarang jumpe kat supermarket biasa.

Memang rambang mata lah bila sampai sana, nasib baik naik train, kalau naik kete dah tentu lagi banyak barang di angkut, deretan kedai yang  menjanjikan harga yang sungguh berpatutan, dari jenama pyrex, bekas sushi jepun, acuan takoyaki pelbagai saiz, pinggan putih, barang tembikar pelbagai bentuk semua ade. Sampai tak tau nak pilih mana satu.

Ros beli bowl soup, pinggan pasta dan piring jepun, semua ni untuk food photography nanti, selain tu ade jugak tempat jual barang-barang cenderhati, biccamera ( kedai barangan elektrik) dan tidak lupa juga deretan kedai menjual takoyaki, Osaka memang terkenal akan kelazatan takoyakinya. : )

Dalam hati  nanti ade masa buleh datang jalan dan membeli belah lagi di sini, geram tengok set tea nye tu, 6 set baru 2000yen cantik pulak tu, terbayang je lagi ni hihihi. Oklah di bawah ni ade gambar yang sempat ros snap hari sabtu lepas, tak ambil banyak sangat sebab sibuk memilih..: )

-Macam-macam bentuk n saiz botol sos ade-

-kedai ni lagi hebat, remekin, piring, set tea semua murah-murah-

kedai ni jual tempat masak takoyaki, saiz mini, saiz biasa saiz jumbo pun ade-

kedai ni pulak jual acuan taiyaki, dapur gas, periuk-

sebelum shopping tu kami minum petang kt mister donat jab, minum cafe latte n original donuts je .

Share

 

Comments  

 
0 #20 2010-06-20 12:48
Quoting Isma:
Salam Ros,
Nk tnya, Noritake murah tak kat sana? Hehehehe

noritake.....muahahahaha, mahaiii kak, ros pun beli sikit2 je ni, nak beli satu set maun 2, 3 ribu duit mesia tu...heheee
Quote
 
 
+1 #19 2010-06-19 19:49
Salam Ros,
Nk tnya, Noritake murah tak kat sana? Hehehehe
Quote
 
 
0 #18 2010-02-16 20:29
Quoting yana:
hihi.. takoyaki.. jg2 takoyaki tu ros..kbykan nye guna la-do huhu..

huhu, sib baik hari tu dah kenyang makan donut n minum cafe latte kt mister donut, tak beli takoyaki tu kak, nnt lenkali ros tanya dulu lah zairyo dia tu, arigatou ne info..sgt bergunaaa
Quote
 
 
0 #17 2010-02-16 19:48
hihi.. takoyaki.. jg2 takoyaki tu..selalunye drg guna ra-do huhu..
Quote
 
 
0 #16 2010-02-16 19:45
hihi.. takoyaki.. jg2 takoyaki tu ros..kbykan nye guna la-do huhu..
Quote
 
 
0 #15 2010-02-16 15:48
Quoting Ijan:
Uish bestnye ada pasar gitu..rambang mate neh. heheh :)

ros pun baru tau ade pasar tu kak, tu yang gi cepat tu, leh survey2 dulu pastu borong hihihi
Quote
 
 
0 #14 2010-02-16 15:47
Quoting Ijan:
Salam Ros,
Serononya ada pasar gini..mau rambang mate kalau kak ijan dapat pegi ni. :)

huhu, mmg rambang mata lah kak, teringat2 je akan semua brg tu semua, nnt kena gi lagi ni..habiskan yen..hihihi
Quote
 
 
0 #13 2010-02-16 02:37
Uish bestnye ada pasar gitu..rambang mate neh. heheh :)
Quote
 
 
0 #12 2010-02-16 02:30
Salam Ros,
Serononya ada pasar gini..mau rambang mate kalau kak ijan dapat pegi ni. :)
Quote
 
 
0 #11 2010-02-15 16:37
Quoting K.Nor:
ros... mmg rambang mata kan kalau masuk tempat gitu... ermm borong ros jgn tak borong, yg lebih2 tu pos kat ganu ni ya... :)

huhu..buleh buleh nnt pos, hahahaha, klu ros gi lagi nnt ros tgk ape yang sesuai pakai kt mesia tu kak...kiranya tmpt tu cam harta karun lah semua ade hihihi
Quote
 
 
0 #10 2010-02-15 16:36
Quoting love2cook:
Wah, besnya tgk peralatan dapur tuh! :roll:

mmg rambang lah mata ros ni love, rasa nak borong semua tu muahahahah....
Quote
 
 
0 #9 2010-02-15 16:35
Quoting hana:
vaaaaaa... nih yg aku tk sabar nk memborong nehh! ramekin2 tuh mmg HARUS aku borong! wakakakaka.. tp 'org tuh' nak layan aku tak erk???! huahuahuahua
* sankyu dokumen2 tuh! dh dpt! :)

mestilah layan kak, silap2 ros yg byk memborong nnt muahahha, cepat dtg sini, kita susun jadual ok, hihihi, ok dokumen dh dpt ye, ape lagi gi prepare ape yg patut ye, jgn ade yang tinggal tau
Quote
 
 
0 #8 2010-02-15 16:34
Quoting sakura.emi:
srnk kan bile tgk brg2 dapur n pinggan mgkuk murah2 rse nk beli 1kedai..rmbg mate..:) (ros emi msih xleh komen kat shout box tu la nape ek)

sori ek emi ,ros tak taulah naper takleh komen kt sane tu, takpe lah emi komen je kt entry ni ok..suke je ros..hiihi
Quote
 
 
0 #7 2010-02-15 16:34
Quoting ita:
salam ros bestnya g situ.. kalau akak g tentu rambang mata punya... ros ada jumpa acuan taiyaki yang atas dapur bukan elektrik.. fathnin nak sangat makan

rasanya ade semalam, ros tak belek sgt, akak try cari kt kappa bashi tokyo kak, lagi dekat ngan yokohama, tanya cik abe akak, sure dia tau nyelah dekat ngan ueno tu...sane lebih kurang cam pasar ni gak..
Quote
 
 
0 #6 2010-02-15 16:18
ros... mmg rambang mata kan kalau masuk tempat gitu... ermm borong ros jgn tak borong, yg lebih2 tu pos kat ganu ni ya... :)
Quote
 
 
0 #5 2010-02-15 14:16
Wah, besnya tgk peralatan dapur tuh!
Quote
 
 
0 #4 2010-02-15 13:47
vaaaaaa... nih yg aku tk sabar nk memborong nehh! ramekin2 tuh mmg HARUS aku borong! wakakakaka.. tp 'org tuh' nak layan aku tak erk???! huahuahuahua
* sankyu dokumen2 tuh! dh dpt! :)
Quote
 
 
0 #3 2010-02-15 13:15
srnk kn ros bile tgk brg2 dapur dan pinggan mgkuk murah2 ni..rse nk beli 1 kedai je rmbg mata hihi..(ros emi msih xleh nk komen la kat shout box tu)
Quote
 
 
0 #2 2010-02-15 13:12
srnk kan bile tgk brg2 dapur n pinggan mgkuk murah2 rse nk beli 1kedai..rmbg mate..:) (ros emi msih xleh komen kat shout box tu la nape ek)
Quote
 
 
0 #1 2010-02-15 13:11
salam ros bestnya g situ.. kalau akak g tentu rambang mata punya... ros ada jumpa acuan taiyaki yang atas dapur bukan elektrik.. fathnin nak sangat makan
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh