Masakan - Snek/Makanan Ringan

Share

Jom kita cuba masak keropok ikan guna renji ( microwave) senang pun senang, tak guna minyak pun, sesuai lah pada sesiapa yang tengah berdiet tu, actually kan pernah masak papedem jugak guna cara ni, rangup jugak jadinya. Cara ini diperkenalkan oleh Kak Zela aka Alezron di Myr tu, tapi ros copy caranya dari Blog Kak Yani, ape pun terima kasih buat Kakak berdua ni kerana berkongsi satu lagi Alternatif Goreng Keropok Ikan. : ) Di bawah ni cara-caranya,

Sumber asal dari Kak Zela dan Ros copy dari Blog Kak Yani Toke Myresipi , Aku adalah Aku.

Caranya

1. Susun 6 atau 8 keping keropok ikan di atas piring , tekan renji (microwave) 600watt dan setkan 1 minit, jika keropok tebal boleh lebihkan masa 1 minit 30 saat atau sehingga 2 minit. Sedia untuk dihidangkan sungguh rangup dan tidak berminyak.

Nota: Keropok ikan memang sedaplah kan di cicah dengan sos cili, kat rumah ni stok keropok ikan sentiasa je ade, sebab ramai je penggemar nye, makan bihun dengan keropok, makan ikan singgang pun dengan keropok hihihi : )

Share

 

Comments  

 
0 #5 missza 2011-12-14 14:01
guna oven boleh xx??
Quote
 
 
0 #4 2010-04-18 20:55
Quoting mummyalyssa:
salam ros..akak sejak tgk lam blog kak yanie bole msk cam ni..sejak tu la akak pon buat camtu..
jimat minyakkan :)

betul tu kak seri, klu guna mirowave lagi jimat, cuma nye rasa lebih sedap yang goreng aa heheheeee
Quote
 
 
0 #3 2010-04-18 20:54
Quoting Yat Maria:
ros..akak tak tau lak boleh buat cara ni...thanks for sharing..but the thing is kita takder lak microwave tu..hmmm..

takpe Kak Yat, nnt ade microwave buleh buat macam2, mane tau wishlist dipekenankan satu hari nnt
Quote
 
 
0 #2 2010-04-18 18:15
salam ros..akak sejak tgk lam blog kak yanie bole msk cam ni..sejak tu la akak pon buat camtu..
jimat minyakkan :)
Quote
 
 
0 #1 2010-04-18 15:50
ros..akak tak tau lak boleh buat cara ni...thanks for sharing..but the thing is kita takder lak microwave tu..hmmm..
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh